Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

FUNpark

Tijdens Tour de Femmes 2024 is er een grote variatie aan activiteiten, allemaal gerelateerd aan fietsen, voor kinderen van 4 tot 18 jaar! Wens is om meer kinderen kennis te laten maken met fietsen, sporten, bewegen en gezondheid. Op de activiteitenkermis kunnen de kinderen de gehele dag lol en plezier maken op en met fiets activiteiten. De kinderen krijgen een stempelkaart waar de aanwezige activiteiten op staan vermeld, met op de achterkant een plattegrond. Het doel is om aan het einde van de dag een stempel verdiend te hebben bij alle activiteiten. Dit alles met als hoogtepunt de start van de vrouwen in de middag.

Deelnemende kinderen kunnen bij elke activiteit een stempel krijgen voor deelname. Vanwege de grote aantallen kinderen is het van belang dat er doorstroomsysteem wordt gehanteerd en kinderen op elke activiteiten locatie na bepaalde tijd (10-15 min) worden verzocht om ruimte te maken voor een nieuwe deelnemer. Een stempel op de kaart wordt gezet indien een kind aan de activiteit heeft voldaan. Een kind kan later kan terugkomen voor een 2e, 3e of 4e keer deelname aan 1 activiteit. Dit levert geen extra stempel meer op; maar reeds aanwezige stempels betekent niet dat de activiteit later niet nogmaals gedaan mag worden.

Activiteiten

Pumptrack met fietsen, helmen en begeleiding
MTB + Racefiets Parcours Jumbo Visma Academy
Virtueel – interactief parcours TDF fietsen
Wielershirt kleuren
Dikke Banden Race
Smoothy bikes
Bikewize behendigheidsparcours
Funbiking XXL

Taakstellende doelstelling

Met deze activiteit is de doelstelling om in de week van de tourstart minimaal 300 kinderen naar het wieler-funpark in Valkenburg te krijgen om kennis te maken met de wielersport in de breedste in van het woord.

Doelstelling

Kinderen op een speelse wijze kennis laten maken met fietsen, bewegen en gezondheid.
Streven is minimaal 500 stempelkaarten uit te geven.
Aankleding van totale terrein rondom Start – Shimano XP.
Verbinding tussen startpodium, Shimano XP en andere faciliteiten.

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers