Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Woensdag 14 augustus 2024

Tour de France Femmes avec Zwift

Tour de France Femmes 2024 heeft officieel bekend gemaakt dat op woensdag 14 augustus Valkenburg de startplaats wordt van de vierde etappe van de derde editie van de Tour de France voor vrouwen.

Tour de France Femmes avec Zwift

Op woensdag 14 augustus as. start de vierde etappe van de Tour de France Femmes vanaf het Shimano Experience Center in Valkenburg. De wereldtop in het vrouwenwielrennen staat aan de start voor een van de hoogtepunten op de internationale wielerkalender. De etappe start om 12.30u, waarna de route via het historische centrum van Valkenburg, het Grendelplein en tweemaal een lus (circuit) met de Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg zich verplaatst door de gemeente Eijsden-Margraten om tenslotte via de Planck Nederland te verlaten op weg naar de finish in Luik.

Valkenburg aan de Geul is de startplaats van de vierde etappe van de derde editie van de Tour de France voor vrouwen. De eerste drie dagen verblijft het vrouwenpeloton in Nederland, met de etappeplaatsen Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Valkenburg stelde zich eind vorig jaar kandidaat voor het vertrek of finish in de Tour de France Femmes.

Valkenburg heeft natuurlijk een naam om als strijdtoneel te fungeren in belangrijke wedstrijden. Zo was het Geulstadje al viermaal het decor voor een wereldkampioenschap op de weg, kende het een WK in het veld en deed de Tour de France tweemaal Valkenburg aan.

Het vrouwenpeloton vertrekt op 14 augustus vanaf het Shimano Experience Center. Via het Plateau van Margraten gaat de route verder via de Plank naar de grens met België. In de regio Valkenburg wordt echter eerst de alom bekende ronde over de Geulhemmerweg, Bemelerberg en de Cauberg tweemaal afgelegd. Na het verlaten van onze provincie – na zo’n kleine veertig kilometer – gaat het richting de Voerstreek om via een gedeelte van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik in de hoofdstad van Wallonië, Luik te finishen.

Het Shimano Experience Center en het centrum van Valkenburg staan in het teken van de Tour de France Femmes. Vanaf 1 juli t/m 30 augustus kan de Tour de France Femmes’ etalage wandelroute gelopen worden. In het museum Valkenburg loopt vanaf 20 juli de expositie: Nederlandse vrouwen in de Wielersport door de jaren heen. Het Theodoor Dorrenplein wordt vanaf 12 augustus omgedoopt tot de’ Place Tour de France’ met allerlei activiteiten voor jong en oud. Tenslotte wordt bij het Shimano Experience Center op 14 augustus een heuse Fanzone ingericht met tal van leuke activiteiten voor het hele gezin.

Programma

Woensdag 14 augustus

 • 10.00u tot 16.30u: Fanzone Tour de France Femmes – Shimano Experience Center
 • 11.15u: Ploegenpresentatie – Shimano Experience Center
 • 12.30u:Start vierde etappe Tour de France Femmes
  Fanzone open met livebeelden 4e etappe, muziek, kids activiteiten en eten en drinken
 • 16.00u: Finish in Luik
Weetjes
 • Gratis toegankelijk evenement.
 • Uitgezonden in 190 landen.
 • Meer dan 80 miljoen ‘kijkuren’.
 • Gemiddeld 2 miljoen televisiekijkers.
 • 1,9 miljoen fans op social media.

Partners van Tour de France Femmes avec Zwift

Nieuws

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

06/05/2024

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

01/05/2024

In Valkenburg begint het aftellen tot de Tour de France Femmes nu al

29/04/2024

Valkenburg maakt zich op voor bomvolle sportzomer

Aankomende events

2024

Thermae2000 gezonde activiteiten voor iedereen

Donderdag 13 juni 2024

Fiets met je dokter

Zaterdag 15 juni 2024

Ladies Only Clinics – Intervallen + workshop training & voeding

Donderdag 16 juni 2024

2e Limburg Cycling Kids Experience

Eind juni - Begin september

Pumptrack

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Sportzomer Valkenburg? Hieronder vind u een aantal van vragen die vaak door worden gesteld. Staat het antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar vind ik meer informatie over de evenementen?

Ieder evenement van Sportzomer Valkenburg heeft een eigen pagina op deze website met daarop het laatste nieuws en informatie over het betreffende evenement. Ga naar de evenementen-pagina en klik op het evenement waar je meer informatie van wenst.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik partner worden?

Dat kan zeker. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Op de partner-pagina van deze website vind je een overzicht van alle huidige partners van Sportzomer Valkenburg.

Welke evenementen vallen onder Sportzomer Valkenburg?

Op de evenementen-pagina van deze website staat een volledig overzicht van alle evenementen die onder Sportzomer Valkenburg vallen.