Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Valkenburg maakt zich op voor sportzomer met als hoogtepunt start Tour de France Femmes-etappe

Foto: WielerFlits

Bron: Wielerflits

Auteur: WielerFlits

Publicatiedatum: 31/01/2024

In Valkenburg is woensdag 31 januari een speciaal bord onthuld om de komst van de Tour de France Femmes 2024 naar de Limburgse wielerstad te promoten. Dat gebeurde door burgemeester Daan Prevoo en wethouder Kevin Rouwette. De onthulling is de aftrap van een sportief druk jaar voor Valkenburg.

Het vrouwenpeloton vertrekt op 14 augustus vanaf het Shimano Experience Center voor de vierde etappe van de Tour Femmes. Via het Plateau van Margraten gaat de route verder, via de Plank naar de grens met België. In de regio Valkenburg wordt echter eerst de alom bekende ronde over de Geulhemmerweg, Bemelerberg en de Cauberg tweemaal afgelegd.

Na het verlaten van de provincie – na zo’n kleine veertig kilometer – gaat het richting de Voerstreek, om via een gedeelte van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik in het Waalse Luik te finishen.

Uit onderzoek van de Zuyd Hogeschool is gebleken dat inwoners, gemeenten en het bedrijfsleven trots zijn dat grote topsportevenementen plaatsvinden in de regio Valkenburg. Dat was de conclusie die getrokken werd na eerdere evenementen als het WK wielrennen 2012 en het WK veldrijden 2018.

Om Valkenburg op de kaart te zetten worden, naast de samenwerking met Limburg Cycling, veel lokale en regionale organisaties en verenigingen ingezet. De Tour de France Femmes zal ook gebruikt worden om de breedtesport te stimuleren en te bevorderen op diverse niveaus. Daar wordt door Vermazen Sport Events een project aan gekoppeld dat ‘Sportzomer Valkenburg’ gaat heten. “Investeren in breedtesportprojecten draagt bij aan een gezondere samenleving, versterkt de sociale banden en biedt kansen voor individuele groei en ontwikkeling”, stelt coördinator Jasper Vermazen.

Bij het project rondom de Tour de France voor vrouwen in Valkenburg zullen daarom meerdere activiteiten georganiseerd worden om kinderen tot 18 jaar kennis te laten maken met fietsen, sporten, bewegen en gezondheid. Ook zijn clinics voor vrouwen onderdeel van het project. Daarmee is in 2023 al begonnen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard, maar het plan is om dat ook in Valkenburg te organiseren.

Meer informatie lees je op www.sportzomervalkenburg.nl

Shimano Experience Center

7 dagen in de week

Meest recente

17/06/2024

350 kinderen proeven aan de wielersport

17/06/2024

Fiets met je dokter groot succes

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

06/05/2024

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

Lees ook

350 kinderen proeven aan de wielersport