Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Valkenburg loopt al warm voor komst Tour de France Femmes

Foto: L1

Wethouder Rouwette en burgemeester Prevoo onthullen bord Tour de France Femmes

Bron: 1Limburg

Auteur: Kim Langeslag

Publicatiedatum: 31/01/2024

Het Tourpeloton strijkt pas op 14 augustus neer in het centrum van Valkenburg. Maar om de inwoners van Zuid-Limburg alvast te enthousiasmeren, begint het voorprogramma al in april.

“We willen alle inwoners, van jong tot oud, een gevarieerd sportprogramma aanbieden, mede om meer mensen aan het bewegen te krijgen en het bevorderen van een gezonde levensstijl”, aldus wethouder Rouwette. De gemeente presenteerde woensdag de ‘Sportzomer’ die uiteindelijk eindigt met de start van de vierde etappe van de Tour de France Femmes.

Onthulling
Iedereen die Valkenburg de komende tijd inrijdt, zal weten dat de Tourkaravaan naar Limburg komt. Burgemeester Daan Prevoo onthulde samen met wethouder Kevin Rouwette een groot, kleurrijk bord om de komst van de Tour de France Femmes aan te kondigen.

Vol programma
De gemeente grijpt de komst van de Touretappe aan om veel aandacht te besteden aan de breedtesport. Zo zullen er onder meer ladies only clincis, dikke bandenraces, fietslessen voor ouderen en wandeltrainingen georganiseerd worden. Ook gaat de organisatie samenwerken met bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport, Limburg Cycling en Revélo kids bikes. Om kinderen te stimuleren te gaan fietsen, zullen er fietsen en helmen ter beschikking worden gesteld.

Ook op de dag zelf heeft Valkenburg een Tour-programma samengesteld. Zo zal er bij de startlocatie een plein worden ingericht waar vele fietsactiviteiten worden georganiseerd. Daar komt ook een ‘funpark’ waar kinderen met een strippenkaart mee kunnen doen aan verschillende onderdelen.

Budget
De gemeente Valkenburg, de provincie Limburg en het Shimano Center hebben in totaal zo’n 7 ton uitgetrokken voor de Valkenburgse Sportzomer met als hoogtepunt het vertrek van het vrouwenpeloton. Volgens burgemeester Daan Prevoo is het moeilijk in te schatten hoeveel geld er uiteindelijk terugstroomt richting Zuid-Limburg. “Het is moeilijk om dat economisch te vertalen. Het is een investering in de regio maar ook in Limburg en je gaat de hele wereld over. Dat heeft uiteindelijk een economisch effect, daar eten veel gezinnen van.” Zo’n 190 landen in de wereld besteden online of op TV aandacht aan Tour de France Femmes.

Route
Het vrouwenpeloton vertrekt 14 augustus vanaf het Shimano Experience Center. Daarna volgt een parcours van enkele tientallen kilometers door het Limburgse heuvelland met daarin de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg voordat het peloton Limburg verlaat. De finish van de etappe is in Luik.

Shimano Experience Center

7 dagen in de week

Meest recente

17/06/2024

350 kinderen proeven aan de wielersport

17/06/2024

Fiets met je dokter groot succes

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

06/05/2024

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

Lees ook

350 kinderen proeven aan de wielersport