Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Revelo projecten voor kinderen i.s.m. Jeugdfonds Sport

Stel een kind wil sportief gaan fietsen. Dat is natuurlijk super, maar daar komt veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, helm, schoenen en ook nog een fiets. De aanschaf van een fiets is duur en dan groeien sommige kinderen ook nog eens sneller dan dat ze kunnen fietsen.

Om de kosten van een fiets betaalbaar te maken, biedt Revélo Kids Bikes samen met Limburg Cycling de mogelijkheid om een fiets te huren voor een bedrag vanaf € 15,- per maand met een jaarlijks gratis onderhoudsbeurt. Daarnaast zal de fiets meegroeien met het kind! Hiermee wordt bedoeld dat het kind kan starten met een 20” fiets en door kan groeien naar een 26” fiets. Qua leeftijd is er dus vanaf 6 t/m 14 jaar een fiets in de juiste maat beschikbaar. Voor wat betreft de fietsen kan er uit zowel een racefiets, mountainbike als ook voor BMX gekozen worden. De mountainbikes zullen pas voor kinderen vanaf 8 jaar beschikbaar zijn.

Ander groot voordeel van een huurfiets is dat er altijd een goede fiets wordt geleverd. Zo zijn de hoge aanschaf- en afschrijvingskosten van een nieuwe fiets er niet en je hoeft zelf niet op internet te zoeken naar een betaalbare (2e hands) fiets. Het kind heeft dus altijd een betrouwbare en goede fiets in de juiste maat!

Wanneer het maandelijkse huurbedrag van € 15 te duur is kan de samenwerking gezocht worden met het Jeugdfonds Sport Limburg. Het fonds kan deze kosten betalen als er tijdelijk of langdurig (te) weinig inkomen is. De kosten die vergoed kunnen worden verschillen per gemeente. Ook de contributie van de vereniging waar het kind zich bij wil aansluiten en eventueel kleding en andere materialen kunnen vergoed worden. Een aanvraag kan niet zelf worden gedaan, maar wordt ingediend door een ‘intermediair’; Bijvoorbeeld een leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. Met de Tour de France Femmes als kapstok gaan we dit programma bekend maken en promoten bij de verschillende intermediairs in de regio.

Taakstellende doelstelling

Samen met Revelo gaan we kijken of we statushouders, allochtonen of kwetsbare groepen in aandachtswijken kunnen enthousiasmeren voor de fiets. Met de huurfiets gekoppeld aan trainingen is het in de toekomst mogelijk om te blijven fietsen op een stadfiets of e-bike. Doelstelling van dit project is 10 deelnemers.

Doelstelling

Bekendheid Révelo project onder intermediairs.
Meer kinderen uit kwetsbare gezinnen helpen aan beweging.
Kansen bieden aan kinderen om kennis te maken met wielrennen.

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers