Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Ladies Only Clinics + Ladies Only toertocht

Fietsen is meer dan een sport of een hobby; het is een avontuur van vrijheid, ontdekking en vooral ook vriendschappen sluiten. Alleen fietsen is heerlijk – alleen met enkel de weg en de wind. Samen fietsen heeft zo veel voordelen, al is het alleen maar het ontmoeten van nieuwe mensen, of het bijkletsen met een vriendin of goede vriend. Afgelopen jaar is er gestart met clinics voor dames. Het doel is om dames meer vertrouwen en/of vaardigheid op de fiets te geven en meer vrouwen kennis laten maken met de wielersport in het algemeen. De eerste clinics hebben plaats gevonden vanaf het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard. Voor de aankomende edities is het doel om deze clinics verder uit te breiden over de provincie en naast Sittard ook Valkenburg (Heuvelland) te betrekken. De eerste clinics zijn reeds ingepland op onderstaande data.

Meer informatie? Bekijk de flyer! LC Ladies-only 2024

Activiteiten

Maandag 8 april
Tom Dumoulin Bikepark
In groep rijden en gevorderden een training met interval
Maandag 13 mei
Wielerbaan Venlo
Bochtentraining voor de beginners als gevorderden
Maandag 10 juni
Tom Dumoulin Bikepark
Beginners waaierrijden / gevorderden met training
Maandag 8 juli
Tom Dumoulin Bikepark
Tijdrijden/ploegentijdrit
Nader te bepalen data
SHIMANO EC
Klimmen en dalen

Taakstellende doelstelling

Ladies Only Clinics
Vanuit Limburg Cycling organiseren we 4 clinics en Sittard in Venlo) voor vrouwen die kennis willen maken met de racefiets, maar ook voor vrouwen die graag meer kennis op doen of gezellig samen willen fietsen. Shimano Experience Center (Shimano EC) organiseert in deze lijn 12 clinics speciaal voor vrouwen vanuit Valkenburg. Zij voegen er ook bijeenkomsten over voeding, onderhoud en trainingstechnieken aan toe. Doelstelling voor deze activiteiten zijn 20 vrouwen per keer; een totaal van 320 vrouwen.

Ladies Ride
Shimano EC organiseert in de periode van de tourstart een toertocht enkel voor vrouwen. Deze sluit aan op de clinics die al gegeven worden. Doelstelling voor deze activiteit is 150 vrouwen.

Doelstelling

Meer vrouwen op de fiets krijgen.
Aandacht voor materiaal voor vrouwen; fietsen en kleding.
Centraal vervoer naar de verschillende (wieler)locaties in onze regio).

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers