Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Kidsride parcours TFFF

In 2012 heeft er rondom het WK wielrennen in Limburg een estafette plaatsgevonden waarbij kinderen uit verschillende gemeenten hebben deelgenomen. Doelstelling was bekendheid krijgen
voor het evenement dat later zou plaatsvinden; 100 dagen voor de daadwerkelijke datum. In aanloop naar de Tour de France Femmes willen we een kidsride organiseren voor de kinderen die lid zijn van een wielervereniging in Limburg of aangrenzende regio’s. De TDFF 2024 KIDS ride is een officieel onderdeel van sportzomer Valkenburg die van april tot augustus 2024 in Valkenburg a/d Geul Zuid-Limburg zal plaatsvinden.

Dus een kidsride die start in Valkenburg en na een rondgang door Zuid-Limburg op de grensovergang de Planck zal finishen waar Belgische wielerverenigingen de kidsride vervolgen of waar een gezamenlijke activiteit zal plaatsvinden. Natuurlijk is veiligheid van kidsride het belangrijkste, omdat het parcours over de openbare weg gaat. Drukke provinciale wegen worden vermeden en alles vindt plaats onder begeleiding van politie, ploegleidersauto’s en professionele verkeersregelaars op motoren. Er zal medische begeleiding in de karavaan meerijden. Na de finish of op nader te bepalen punten onderweg worden de kinderen per bus (terug) gebracht naar de startlocatie. Alle kinderen fietsen in een gele trui/T-shirt als herkenbaarheid van het Tour de France Femmes evenement.

Tijdens de kidsride kan er aandacht gevestigd worden op de route, de omgeving en de verschillende participerende gemeenten. Voor een stuk begeleiding zetten we ons netwerk in om renners en rensters uit het profpeloton aan te laten sluiten als ambassadeur van de Tour de France Femmes start in Valkenburg.

Activiteiten

Een samengestelde groep jeugdwielrenners.
Nader te bepalen datum voor de TDFF start.
45 kilometer fietsen over het Nederlandse deel parcours TDFF 2024

Taakstellende doelstelling

Vanuit Shimano EC vertrekken we met een peloton jeugdrenners van verschillende verenigingen en rijden de route van de touretappe. Naast de jeugdrenners mogen zij een vriend(in), broer/zus meenemen. Los aanmelden is mogelijk, echter enige fiets ervaring is vereist. Doelstelling voor deze activiteit is 100 jeugdwielrenners.

Doelstelling

Bekendheid start Tour France Femmes aantal dagen voor aanvang.
Leden behouden voor de bestaande wielerverenigingen.
Verbinden ambassadrices aan Tour de Femmes kidsride en totale event.
Impuls met helden uit de wielersport voor deelnemers en potentiële leden.
Verbinding tussen deelnemende Nederlandse gemeenten en de regio.
Verbinding tussen wielerverenigingen Nederland en België.

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers