Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Jeugdwedstrijd(en)

De start van de Tour de Femmes etappe zal op 14 augustus 2024 in Limburg worden verreden. Dit moet niet alleen iets opleveren voor de gemeenten en de wielerliefhebbers, maar ook voor de vele Limburgse jeugdrenners die al jaren sportieve wieleractiviteiten bezoeken in de meest verre hoeken van Nederland. Daarom is het voorstel dat de organisatie van de tourstart in Valkenburg een gedeelte van haar breedtesportbudget reserveert voor wedstrijden langs het parcours van de Tour de France Femmes.

Stichtingen en verenigingen die reeds een wedstrijd organiseren op en rond de locatie waar Tour de Femmes zal passeren in augustus 2024 worden ondersteund (bergcriterium junioren / nieuwelingen 15 t/m 18 jaar, etc.). Als tegenprestatie vraagt het projectteam om extra promotie te maken voor de tour start in Valkenburg a/d geul. Dit kan men doen door het logo te gebruiken, skydancers te plaatsen en spandoeken op te hangen tijdens het evenement.

Naast de regeling voor bestaande organisatoren zal er een deel van het budget worden gereserveerd om vanaf 2024 een jeugdwedstrijd (Cat 1 t/m 7 = 8 t/m 14 jaar) te organiseren in Berg en Terblijt, nabij de Geulhemmerweg waar in augustus de Tour de Femmes enkele malen zal passeren. Het projectplan voor deze wedstrijd met korte beklimming ligt al klaar. Start en Finish is op de Blokbrekerstraat en gaat via de Valkenburgerstraat, Past. Scheepersstraat, Archivaris Habetsstraat, Pastoor Brouwerstraat via de Langen Akker terug naar start/finish. Dit rondje van ca 700m zal door de categorieën 1 t/m 7 van de KNWU meerdere keren verreden worden.

Taakstellende doelstelling

Met het wegvallen van veel jeugdwedstrijden (8 t/m 13 jaar) proberen we minimaal 1 maar liefst meer jeugdwedstrijden in Limburg op de kalender te krijgen. Doelstelling is deelname van 200 actieve wielrenners met een licentie per wedstrijd.

Doelstelling

Leden behouden bij de Limburgse wielerverenigingen.
Impuls geven aan het aantal wedstrijden voor wielrenners van 8 t/m 18 jaar.
Reeds bestaande organisatie ondersteunen in het organiseren van de wedstrijd.
Opstarten van een nieuwe jeugdwedstrijd in Berg en Terblijt.
Aandacht vragen voor de Tour start in augustus 2024.

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers