Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Heuvelland wandel 4-daagse projecten

De Heuvelland4daagse is een wandel4daagse met als doel wandelaars te laten genieten van de natuur, bezienswaardigheden en cultuur in Zuid-Limburg. De wandelingen gaan door het heuvelachtige Limburgse landschap rond Valkenburg aan de Geul, veelal over veldwegen en bospaden. Elke dag kunt u genieten van al het moois dat Limburg aan natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.

In samenwerking met de organisatie zullen er projecten worden gestart waarbij wordt toegewerkt naar deelname aan de Heuvelland vierdaagse. Wandelen is de één van de meest beoefende sporten in Nederland. Door de coronacrisis zijn mensen meer gaan wandelen of begonnen met wandelen. Met de toename van de populariteit aan wandelen zijn ook veel lokale wandelinitiatieven ontstaan waar mensen elkaar ontmoeten.

Wandelen heeft veel voordelen. Naast dat het een laagdrempelige activiteit is, draagt wandelen bij aan preventie van of klachtvermindering bij chronische ziekten. Bovendien is wandelen een uitstekende manier om te werken aan je conditie en algehele fitheid, fysiek en mentaal. Wandelen wordt dan ook in veel gezondheids- en beleidsprogramma’s opgenomen en door zorgverzekeraars en gemeenten ingezet als verbinding tussen het fysieke en sociale domein. Wandelinitiatieven zijn er in alle soorten en maten. Van georganiseerd tot ongeorganiseerd, van fysieke wandelgroepen tot online challenges, gericht op gezondheid, gezelligheid of juist ter voorkoming van sociaal isolement.

Taakstellende doelstelling

Samen met Health Foundation Limburg en Maastricht Sport ontwikkelen we wandelprogramma’s die toewerken naar deelname aan een eindevent. Vanuit Health foundation wandelen we op 1 juli het pieter pad van Valkenburg naar Maastricht en vanuit de wandelvierdaagse starten we in Berg en Terblijt met verschillende trainingswandelingen. Hier voegen we clinics over voeding, materiaal (schoenen etc.) aan toe. Doelstelling voor deze activiteit is 50 senioren & 10 allochtonen/statushouders.

Doelstelling

Georganiseerde wandeltrainingen voor verschillende doelgroepen.
Drempel verlagen om deel te nemen aan wandel 4-daagse (of deel daar van).
Conditie en fitheid (fysiek en mentaal) vergroten bij verschillende doelgroepen.
Bijzondere doelgroepen betrekken bij wandel initiatieven

Andere projecten

Lente Spelen

Projecten gezonde voeding inclusief fietsclinics voor verschillende doelgroepen

Kids van de Koers