Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

In Valkenburg begint het aftellen tot de Tour de France Femmes nu al

Bron: Wielerflits

Publicatiedatum: 01/05/2024

Op maandagavond 6 mei begint in Valkenburg het aftellen tot de start van de derde etappe van de Tour de France Femmes in dé wielerstad van Nederland. Honderd dagen voorafgaand aan deze passage trapt Valkenburg af met een feestelijke en sportieve dag. Het avondprogramma, met een enthousiaste Tonny Strouken die vertelt over het Nederlandse vrouwenwielrennen, moet het hoogtepunt van deze maandag worden.

De gepassioneerde sportfotograaf is in de geschiedenis van het nationale vrouwenwielrennen gedoken en stond perplex van de successen en titels die Nederlandse rensters bij elkaar hebben gefietst. Aan de hand van zijn eigen foto’s vertelt Strouken over de bijzondere weg die het nationale vrouwenwielrennen heeft afgelegd sinds Keetie Hage in 1968 de eerste Nederlandse wereldkampioene op de weg werd. De tickets voor de lezing zijn gratis, maar je moet ze wel even vooraf reserveren. Maximaal vier kaartjes per bestelling.

Maar ook voorafgaand aan de boeiende lezing van Strouken is er het nodige te doen in Valkenburg. Met rondleidingen door de Wielergalerij en het Shimano Experience Center, de onthulling van de aftelklok op het Grendelplein of een groepsritje door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, mag je spreken over een vol programma.

In aanloop naar de Tour de France Femmes worden diverse sportevenementen georganiseerd onder de naam Sportzomer Valkenburg. Volgens coördinator Jasper Vermazen is dit project goed voor de inwoners uit de regio. “Investeren in breedtesportprojecten draagt bij aan een gezondere samenleving, versterkt de sociale banden en biedt kansen voor individuele groei en ontwikkeling”, geeft hij aan.

Shimano Experience Center

7 dagen in de week

Meest recente

17/06/2024

350 kinderen proeven aan de wielersport

17/06/2024

Fiets met je dokter groot succes

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

06/05/2024

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

Lees ook

350 kinderen proeven aan de wielersport