Nog

dagen tot de Tour de France Femmes in Valkenburg

Betreft : Bewonersinformatie – Straat afgesloten GP Sportzomer – woensdag 14 augustus

Beste bewoner,

Op woensdag 14 augustus a.s. start de vierde etappe van de Tour de France Femmes vanaf het Shimano Experience Center in Valkenburg. De wereldtop in het vrouwenwielrennen staat aan de start voor een van de hoogtepunten op de internationale wielerkalender. De etappe start om 12.30u via de Prinses Beatrixsingel richting Broekhem waarna de route via het historische centrum van Valkenburg, het Grendelplein en tweemaal een lus (circuit) met de Cauberg, Geulhemmerweg, Bemelerberg zich verplaatst door de gemeente Eijsden-Margraten (Cadier en Keer, Honthem, Bruisterbosch, Banholt, Terlinden) om tenslotte omstreeks 13.40u via de Planck Nederland te verlaten op weg naar de finish in Luik.

Kijk voor alle informatie over de vierde etappe van de Tour de France Femmes en het sportieve randprogramma voor jong en oud in Valkenburg op: www.sportzomervalkenburg.nl

Grote prijs Sportzomer

Om ook de jeugdwielrenners een kans te geven in de sporen van hun idolen te treden organiseren we als randprogramma een wedstrijd voor jeugd van 8 t/m 14 jaar in de straten van Berg en Terblijt. Via deze brief willen wij u op de hoogte brengen van deze aankomende wielerwedstrijd in uw straat/ buurt. Om dit evenement veilig en vlot te laten verlopen, willen wij u vriendelijk verzoeken om met het volgende rekening te houden:

Datum van de Wielerwedstrijd: woensdag 14 augustus 2024
Tijd: 15.00 uur tot 21.00 uur

Belangrijke Verzoeken en Mededelingen:

1. Niet Parkeren in de Straat:

Wij verzoeken u dringend om uw voertuigen op 14 augustus 2024 vóór 14.00 uur uit de straat te verwijderen. Dit om de wielerwedstrijd zonder belemmeringen te kunnen organiseren en de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen. Na afloop van het evenement, dat rond 21.00 uur eindigt, kunt u uw voertuig weer in de straat parkeren.

2. Beperking in de Bereikbaarheid:

Tussen 15.00 uur en 21.00 uur zullen diverse straten (zie kaartje) niet bereikbaar zijn. Dit betekent dat in- en uitrijden niet mogelijk is. We begrijpen dat dit enige overlast kan veroorzaken en rekenen op uw begrip en medewerking. In de aanliggende straten, buiten het parcours, uw voertuig korte tijd parkeren is ons advies.

Het gaat hier om de volgende straten:

 

Bereikbaarheid Nooddiensten:

We willen u geruststellen dat de bereikbaarheid door nood- en hulpdiensten te allen tijde gewaarborgd zal blijven. In geval van nood kunt u gewoon 112 bellen.
Mochten er andere onverwachte zaken zijn waardoor uw woning bereikbaar moet zijn verzoeken we u op de dag van het evenement contact te zoeken met de organisatie: 06-38339572

Contact

Mocht u in aanloop naar het evenement nog specifieke vragen hebben mail naar: bewoners@sportzomervalkenburg.nl
Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking en begrip. We hopen op een sportief en succesvol evenement waar zowel de deelnemers als de bewoners van zullen genieten.

 

Met sportieve groet,

Stichting Klimclassic Berg en Terblijt.