Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

Foto: George Deswijzen

Bron: Sportzomer

Publicatiedatum: 06/05/2024

Op woensdag 14 augustus start de vierde etappe van de Tour de Femmes vanuit Valkenburg aan de Geul. Op maandag 6 mei is het exact 100 dagen voor de start van deze etappe die door de Gemeenten Valkenburg aan de Geul en Eijsden-Margraten loopt. Dit 100 dagen moment werd vandaag gevierd met het starten van de aftelklok, een kids peloton ride over het Nederlandse parcours van de vierde etappe, rondleidingen door de wielergallerij in de grotten van Valkenburg en het Shimano Experience Center en een fotopresentatie door oud-fotograaf Tonny Strouken.

Over exact 100 dagen start het Tour de Femmes peloton voor de vierde etappe met finish in Luik. De route van deze etappe voert door het historische centrum van Valkenburg waarna de rensters tweemaal de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg voor de kiezen krijgen om uiteindelijk via Eijsden-Margraten Nederland te verlaten op weg naar de finish in Luik.

Unieke kans voor de gehele regio
Wethouder Rouwette van de gemeente Valkenburg aan de Geul en wethouder Gerry Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten hebben vandaag op het Grendelplein in Valkenburg de aftelklok gestart. Het belang van de start van de Tour de Femmes etappe is groot voor de regio volgens beide heren. “Zuid-Limburg ademt wielrennen, dit heeft een grote economische spin-off. De combinatie van het wielrennen met het mooie landschap, de goede verblijfsvoorzieningen en het bourgondische leven maakt het interessant om deze regio te bezoeken. Op deze wijze laten we dit nog eens aan de hele wereld zien, een kans die we niet voorbij konden laten gaan.”

Tour de Femmes activiteiten
Vanaf het moment dat de Tour de Femmes in Rotterdam start, staat ook Valkenburg in het teken van de Tour de France voor vrouwen. In het centrum van Valkenburg wordt een ‘Place Tour de Femmes’ ingericht waar de echte wielerfan welkom is om op grote beeldschermen de etappes die in Nederland verreden worden te bekijken. Tevens zijn fietsmerken aanwezig met hun laatste modellen en kunnen (fiets)clinics worden gevolgd.

Op 14 augustus, de dag van de vierde etappe, is iedereen bij het Shimano Experience Center in Valkenburg welkom voor de Tour de France Fanzone. In deze Fanzone worden de bezoekers helemaal ondergedompeld in de unieke Tour de France sfeer. Daarnaast staat hier ook het intekenpodium opgesteld en zijn de ploegenbussen dichtbij. Een must voor alle wielerliefhebbers.

Sportzomer
Rondom de Tour de Femmes organiseert de gemeente Valkenburg aan de Geul samen met de gemeente Eijsden-Margraten, de Provincie Limburg, Limburg Cycling en het Shimano Experience Center vanaf mei de Sportzomer Valkenburg. “We hebben met de Tour de Femmes een internationale eye catcher binnengehaald. Dat heeft een grote aantrekkingskracht op onze regio. We willen deze troef ook maatschappelijk verzilveren. Zuid-Limburg staat nu eenmaal niet bekend om de meest sportieve regio. Met de Sportzomer willen we meer mensen verleiden te gaan sporten en gezonder te leven”, zo legt wethouder Rouwette uit. “Je maakt het ook meteen breder, mensen die niet van fietsen houden, die kunnen nu ook op andere gebieden gaan sporten”, zo vult wethouder Jacobs aan. “Daarnaast willen we ook de jeugd erbij betrekken die vervolgens ook weer hun (groot)ouders meenemen. Hiermee geef je een grote impuls aan onze hele regio op het gebied van bewegen en gezonde voeding.”

Shimano Experience Center

7 dagen in de week

Meest recente

17/06/2024

350 kinderen proeven aan de wielersport

17/06/2024

Fiets met je dokter groot succes

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

01/05/2024

In Valkenburg begint het aftellen tot de Tour de France Femmes nu al

Lees ook

350 kinderen proeven aan de wielersport