Nog

dagen tot de start van Tour de France Femmes in Valkenburg

28 & 29 juni 2024

Eroica Valkenburg

Ga terug in de tijd met Eroica Valkenburg en laat je meeslepen naar een vervlogen era van de wielersport! Een uniek wielerevenement dat vintage fietsen, klassieke kleding en een vleugje nostalgie samenbrengt voor fietsliefhebbers van alle leeftijden.

Eroica Valkenburg

Welkom bij Eroica Valkenburg 2024: de ‘Tour de France Femmes’ editie

Op een prachtige dag in het pittoreske Valkenburg aan de Geul verzamelen zich sinds 2016 fietsenthousiastelingen uit alle hoeken van de wereld om deel te nemen aan dit uniek wielerevent. De sfeer is doordrenkt van een ongeëvenaarde charme, waarbij iedereen de kans krijgt om te schitteren in authentieke retro-fietskleding. Van wollen truien tot bretels en vlinderzadels – alles wat je maar kunt bedenken uit de tijd van weleer is tijdens Eroica Valkenburg te bewonderen.

De hoofdattractie van Eroica Valkenburg is natuurlijk de fietstocht zelf. Dit jaar brengen we een ode aan de ‘Tour de France Femmes’. De ultieme wedstrijd op de kalender van het professionele vrouwen wielrennen, waarvan Valkenburg in augustus 2024 (start)etappeplaats is.

Programma

Eroica biedt een breed programma: van verrassende muzikale optredens tot heerlijke regionale gerechten uit de lokale keuken. Zoals je verwacht, zijn op de start- en finishlocatie marktkraampjes aanwezig met retro-kleding, fietsen en onderdelen. Eroica Valkenburg trekt elk jaar ook weer de nodige fietshelden uit het verleden aan. Het is een eer hen te mogen begroeten. Zij vertellen je graag over hun sportieve prestaties. En natuurlijk nemen ze hun Regenboog, Tour- of Olympische winnaarstruien mee – een ware happening voor elke wielerliefhebber.

Weetjes

Je hebt dit jaar weer de keuze uit drie prachtige routes door het glooiende Zuid-Limburgse landschap. Terwijl je op de oude veldwegen rijdt en de heuvels beklimt, beleef je Eroica Valkenburg samen met hen die net als jij een liefde voor de fiets en passie voor tradities delen.

Onderweg zijn er tal van pittoreske tussenstops ingericht waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en ambachtelijke drankjes. Tijdens Eroica Valkenburg geniet je niet alleen van het landschap en je medereisgenoten maar is ook de kans bij uitstek om te genieten van de rijke cultuur en gastvrijheid van de regio.

Op de finishlijn in Geulhem kom je terecht in een gezellig sfeer. Onder het genot van een lekker streekgerecht en een heerlijk biertje of een goed glas wijn kijk je samen met de andere Eroica rijders terug op een mooie dag op de fiets. Uiteraard heb je hier ook de kans om wat oude wielerkleding, fietsen en materialen te scoren om je verzameling verder uit te breiden.

Partners van Eroica Valkenburg

Aanmelden

Meld je aan via de website van Eroica Valkenburg

Nieuws

17/06/2024

350 kinderen proeven aan de wielersport

17/06/2024

Fiets met je dokter groot succes

29/05/2024

Fit & Gezondheidstesten en E-bike Kennismaking groot succes

10/05/2024

Tweede editie ‘Fiets met je dokter’

06/05/2024

Aftellen tot aan de start van de Tour de France Femmes etappe

Aankomende events

7 dagen in de week

Shimano Experience Center

2024

Thermae2000 gezonde activiteiten voor iedereen

Eind juni - Begin september

Pumptrack

Zaterdag 22 juni 2024

Theatervoorstelling ‘Fractie van een Seconde’

28 & 29 juni 2024

Eroica Valkenburg

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Sportzomer Valkenburg? Hieronder vind u een aantal van vragen die vaak door worden gesteld. Staat het antwoord hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar vind ik meer informatie over de evenementen?

Ieder evenement van Sportzomer Valkenburg heeft een eigen pagina op deze website met daarop het laatste nieuws en informatie over het betreffende evenement. Ga naar de evenementen-pagina en klik op het evenement waar je meer informatie van wenst.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik partner worden?

Dat kan zeker. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Op de partner-pagina van deze website vind je een overzicht van alle huidige partners van Sportzomer Valkenburg.

Welke evenementen vallen onder Sportzomer Valkenburg?

Op de evenementen-pagina van deze website staat een volledig overzicht van alle evenementen die onder Sportzomer Valkenburg vallen.